Over Luton Airport

Luton Airport is één van de vijf luchthavens van de Engelse hoofdstad en staat bekend als lowcost luchthaven. Met andere woorden: dit is het luchthaven om goedkoop je stedentrip te beginnen. Het vliegveld heeft op dit slechts een terminal en is dan ook relatief klein. De afstand van Luton Airport naar het centrum is slechts 47 kilometer. Binnen anderhalf uur sta je dus in hartje Londen.

Vervoer vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld zijn er diverse mogelijkheden om naar het centrum te komen. De meest populaire en goedkope optie is de bus, deze brengt je binnen 45-60 minuten naar de hoofdstad. Volgens de huidige dienstregeling vertrekt er 24 uur per dag iedere 15 á 20 minuten een bus. Bovendien stopt de bus op meerdere belangrijke punten in de stad. Kans is groot dus dat je niet ver met bagage hoeft te lopen naar het hotel.

De bus zelf is voorzien van comfortabele stoelen, airconditioning, WiFi, stopcontacten, toiletten en meer dan voldoende beenruimte. Een busticket kost circa 14 euro. Hiervoor mag je 2 middelgrote koffers meenemen en een stuk handbagage, kortom: meer dan genoeg voor een weekendje Londen. Het is tevens mogelijk om alvast een retourticket te bestellen voor de terugweg. Op die manier kan je zorgeloos genieten van je vakantie naar Londen.

Vervoer naar het hotel

Naast de bovengenoemde mogelijkheid kan je er ook voor kiezen om vanaf Luton Airport naar het hotel gebracht te worden. Kies dan voor een gedeeld vervoer. Je wordt dan door de chauffeur opgewacht in de aankomsthal en vertrekt direct naar het hotel. De kosten hiervoor zijn gelijk aan die van de bus, waarbij je maximaal drie keer stopt om andere passagiers op te halen die naar hetzelfde hotel moeten. Ontspan, ga lekker zitten in de comfortabele stoelen en laat je veilig afleveren bij het gewenste hotel. Deze dienst is overigens ook beschikbaar bij andere luchthavens. De service is 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar.

Nog geen hotel geboekt? Lees onze tips voor een leuk en goedkoop hotel!

Vliegtickets naar Luton Airport

Als lowcost vliegveld is het aantrekkelijk om voor dit vliegveld te kiezen. Een groot aantal goedkopere aanbieders vliegt dagelijks op en neer naar deze populaire bestemming. Airlines als RyanAir, easyJet, Vueling en Wizz Air hebben Luton als eindbestemming. Niet heel verwonderlijk aangezien je vanaf hier ook naar ruim 100 andere bestemmingen over de gehele wereld kan reizen. Toch blijft het vliegveld grotendeels gericht op Europese bestemmingen. Nog geen vliegticket geboekt? Boek snel een vliegticket naar Luton Airport vanaf 40 euro.