Over Londen City airport

Londen City airport is de kleinste luchthaven van Londen. Het vliegveld is voornamelijk gericht op de zakelijke reizigers, waardoor het vaak niet de goedkoopste optie is. Door de korte start- en landingsbaan is het uitsluitend geschikt voor de kleinere toestellen. Leuk om te weten: Londen City – Amsterdam Schiphol is de meest gevlogen route van deze luchthaven.

Vervoer vanaf het vliegveld

Omdat de afstand tussen het centrum en de ligging van het vliegveld verwaarloosbaar klein is, kan je ervoor kiezen om met de reguliere bus te gaan. Een andere optie is de DLR naar het centrum van Londen. Docklands Light Railway (DLR) gaat namelijk vanaf Londen City naar vrijwel ieder station in en rondom de stad. Bovendien reis je met een Oyster Card tegen een vast laag tarief met de metro en al het andere openbaar vervoer.

Vervoer naar het hotel

Naast de trein naar Londen kan je er ook voor kiezen om vanaf Londen City airport naar het hotel gebracht te worden. Kies dan voor een gedeeld vervoer. Je wordt dan door de chauffeur opgewacht in de aankomsthal en vertrekt direct naar het hotel. De kosten hiervoor zijn gelijk aan die van de bus, waarbij je maximaal drie keer stopt om andere passagiers op te halen die naar hetzelfde hotel moeten. Ontspan, ga lekker zitten in de comfortabele stoelen en laat je veilig afleveren bij het gewenste hotel. Deze dienst is overigens ook beschikbaar bij andere luchthavens. De service is 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar.

Nog geen hotel geboekt? Lees onze tips voor een leuk en goedkoop hotel!

Vliegtickets naar Londen City airport

Ondanks de grootte van dit vliegveld kan het zeer aantrekkelijk zijn om hierheen te vliegen. Een groot aantal goedkopere aanbieders vliegt dagelijks op en neer naar deze populaire bestemming. Airlines als KLM, Airberlin, British Airways en United Airlines hebben Londen City als eindbestemming. Daarnaast wordt het vaak gebruikt als tussenstation voor grote intercontinentale vluchten, zoals New York. Nog geen vliegticket geboekt? Boek snel een vliegticket naar Londen City airport vanaf 30 euro.