Over Heathrow airport

Heathrow airport is één van de vijf luchthavens van de Engelse hoofdstad en staat bekend als drukste luchthaven. Het vliegveld heeft op dit slechts een terminal en is dan ook relatief klein. De afstand van Heathrow airport naar het centrum is slechts 23 kilometer. Binnen een klein uur sta je al in hartje Londen.

Vervoer vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld zijn er diverse mogelijkheden om naar het centrum te komen. De slimste manier van reizen tussen Heathrow en het centrum van Londen is de Heathrow Express. Deze vernieuwde trein rijdt vier keer per uur en zorgt ervoor dat je veilig en relaxt aankomt in Londen.

Zowel het treinstation als de treinen zelf zijn rolstoelvriendelijk en erg comfortabel. De treinen zijn onlangs vervangen en sindsdien voorzien van airconditioning, genoeg bagageruimte, WiFi en televisie met het laatste nieuws. In tegenstelling tot dure taxi’s en bussen heb je hier geen risico van files of wachttijden. Zorg ervoor dat je zorgeloos aankomt op je eindbestemming en kies voor de Heathrow Express.

Vervoer naar het hotel

Naast de trein naar Londen kan je er ook voor kiezen om vanaf Heathrow airport naar het hotel gebracht te worden. Kies dan voor een gedeeld vervoer. Je wordt dan door de chauffeur opgewacht in de aankomsthal en vertrekt direct naar het hotel. De kosten hiervoor zijn gelijk aan die van de bus, waarbij je maximaal drie keer stopt om andere passagiers op te halen die naar hetzelfde hotel moeten. Ontspan, ga lekker zitten in de comfortabele stoelen en laat je veilig afleveren bij het gewenste hotel. Deze dienst is overigens ook beschikbaar bij andere luchthavens. De service is 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar.

Nog geen hotel geboekt? Lees onze tips voor een leuk en goedkoop hotel!

Vliegtickets naar Heathrow airport

Als lowcost vliegveld is het aantrekkelijk om voor dit vliegveld te kiezen. Een groot aantal goedkopere aanbieders vliegt dagelijks op en neer naar deze populaire bestemming. Airlines als KLM, Lufthansa, Croatia Airlines en China Airlines hebben Heathrow als eindbestemming. Daarnaast kan het vliegveld gezien worden als een belangrijk aansluitpunt van British Airways en Virgin Atlantic Airways. Op basis van het jaarlijks aantal passagiers is dit de drukste luchthaven van heel Engeland. Niet heel verwonderlijk aangezien je vanaf hier ook naar ruim 180 andere bestemmingen over de gehele wereld kan reizen. Daarnaast wordt het vaak gebruikt als tussenstation voor grote intercontinentale vluchten. Nog geen vliegticket geboekt? Boek snel een vliegticket naar Heathrow airport vanaf 40 euro.