Over Gatwick airport

Gatwick airport ligt circa 23 kilometer ten zuidwesten van de Engelse hoofdstad. Deze luchthaven beschikt over twee terminals waardoor het niet de grootste luchthaven is, maar wel een goede aansluiting heeft met het openbaar vervoer. Jaarlijks vliegen er miljoenen passagiers van en naar Gatwick. Niet heel verwonderlijk: er zijn genoeg hotels in de buurt en heeft een eigen treinstation.

Vervoer vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld zijn er diverse mogelijkheden om naar het centrum te komen. De slimste manier van reizen tussen Gatwick en het centrum van Londen is de Gatwick Express. Deze vernieuwde trein rijdt vier keer per uur en zorgt ervoor dat je veilig en relaxt aankomt in Londen.

Zowel het treinstation als de treinen zelf zijn rolstoelvriendelijk en erg comfortabel. De treinen zijn onlangs vervangen en sindsdien voorzien van airconditioning, genoeg bagageruimte, WiFi en televisie met het laatste nieuws. In tegenstelling tot dure taxi’s en bussen heb je hier geen risico van files of wachttijden. Zorg ervoor dat je zorgeloos aankomt op je eindbestemming en kies voor de Gatwick Express. Deze trein staat bekend om de hoge snelheid en frequentie waarmee wordt gereden.

Gatwick – Londen met de bus

Naast de hogesnelheidstrein is het ook mogelijk de bus te pakken. Het voordeel hiervan is dat deze iets goedkoper is en op meerdere plaatsen in de stad stopt. Het nadeel: De bus rijdt minder vaak dan de trein en een ritje duurt (zonder files) ruim 1 uur en 20 minuten. Volgens de huidige dienstregeling vertrekt er 24 uur per dag iedere 20 á 30 minuten een bus.

De bus zelf is voorzien van comfortabele stoelen, airconditioning, WiFi, stopcontacten, toiletten en meer dan voldoende beenruimte. Een busticket kost circa 10 euro. Hiervoor mag je 2 middelgrote koffers meenemen en een stuk handbagage, kortom: meer dan genoeg voor een weekendje Londen. Het is tevens mogelijk om alvast een retourticket te bestellen voor de terugweg. Op die manier kan je zorgeloos genieten van je vakantie naar Londen.

Vervoer naar het hotel

Naast de trein naar Londen kan je er ook voor kiezen om vanaf Gatwick airport naar het hotel gebracht te worden. Kies dan voor een gedeeld vervoer. Je wordt dan door de chauffeur opgewacht in de aankomsthal en vertrekt direct naar het hotel. De kosten hiervoor zijn gelijk aan die van de bus, waarbij je maximaal drie keer stopt om andere passagiers op te halen die naar hetzelfde hotel moeten. Ontspan, ga lekker zitten in de comfortabele stoelen en laat je veilig afleveren bij het gewenste hotel. Deze dienst is overigens ook beschikbaar bij andere luchthavens. De service is 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar.

Nog geen hotel geboekt? Lees onze tips voor een leuk en goedkoop hotel!

Vliegtickets naar Gatwick airport

Mocht deze luchthaven als goedkoopste uit de vergelijking komen, dan is dat zeker niet verkeerd. Een groot aantal goedkopere aanbieders vliegt dagelijks op en neer naar deze populaire bestemming. Airlines als KLM, Delta Airlines en British Airways hebben Gatwick als eind- of tussenbestemming. Ook de aansluiting met het openbaar van vervoer van Londen is prima geregeld. Na de landing sta je binnen no-time in het centrum van de stad. Nog geen vliegticket geboekt? Boek snel een vliegticket naar Gatwick airport vanaf 30 euro.