Londen is een walhalla voor Harry Potter fanaten. Generaties zijn opgegroeid met de tovenaar en de magische wereld eromheen. Wil jij weten waar de scene’s uit de films zijn opgenomen en zien waar het allemaal begon voor de kleine Potter, dan is Londen jouw stad! Bezoek het Harry Potter museum, de Warner Brother Studio’s of maak een wandeltocht langs diverse filmlocaties.

 

 

Tickets bestellen

 

Harry Potter in Londen

Wanneer je met de trein naar Londen reist, dan is de kans groot dat je aankomt via het King’s Cross Station. Dit spoorwegstation uit 1852 is ook het decor van de allereerste Harry Potter film. Hoewel spoor 9 3/4 volgens de boeken en de films nooit stond aangegeven op bordjes van de vertrekhal, staan ze nu netjes aangeduid. Het beroemde vertrekpunt is hierdoor niet moeilijk te vinden en vanzelfsprekend een zeer geliefd fotopunt. Op het perron zelf is een bagage trolley die half in de muur verdwijnt. Mocht je het perron toch niet kunnen vinden, kijk dan goed of je tovenaars of reizigers met opvallende uilen voorbij ziet komen.

Naast het King’s Cross Station zijn er nog tal van andere Londense locaties gebruikt in de filmreeks. Zo komt de Millennium Bridge voor in zowel de boeken als de films. Aan het begin van ”Harry Potter and the Halfbloed Prins” is te zien hoe deze kenmerkende burg wordt overspoeld door Dooddoenners. Ook het alom bekende Westminister Station heeft een functie in het verhaal. De ticketmachine waar meneer Wemel meer Wortel in de ”Orde van de Feniks” is hier namelijk gevestigd. Tot slot kent Londen ook twee filmlocaties waar de Lekke Ketel te vinden is. Voor deze scene zijn namelijk twee verschillende filmlocaties (pubs) gebruikt.

Wil je ook in stijl van de films overnachten? Boek dan een kamer in het Georgian House Hotel. Dit hotel wordt namelijk gerund door Harry Potter fans. Het hotel beschikt over speciale tovenaarskamers en er worden wekelijks meerdere bus- en wandeltochten georganiseerd.

Harry Potter wandeltocht

Deze wandeltochten duren circa 3 uur en gaan langs alle locaties uit de boeken en films van Harry Potter in Londen. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je, zonder te verdwalen of omwegen, door de wereld van Harry Potter. Tijdens de wandeltocht breng je ook een bezoekje aan het Ministerie van Toverkunsten. Hier infiltreerden de drie hoofdrolspelers in ”De Relieken van de Dood”. Bovendien hoeft een leuke wandeltocht niet veel te kosten. Wil je gebruikmaken van een gids, boek dan voor minder dan 25 euro per persoon deze tocht!

Harry Potter Studio tour

Maak je Harry Potter extra speciaal door een bezoekje te brengen aan de Warner Bros. Studio Tour Londen. De magische wereld van de films is hier gecreëerd en bieden een uniek kijkje achter de schermen. Filmreliquien, filmsets en stukken decor zijn te bewonderen tijdens deze studio tour.

Bezoek het huisje van de Wemels, vlieg in hun blauwe Ford Angelia, wandel over de iconische kasseien van de Wegisweg en neem een kijkje in het kantoor van Albus Perkamentus. Zoals gezegd biedt deze studio tour een unieke blik achter de schermen, de creatie van de wereld, special effects en nog veel meer. Zo kan je deelnemen aan een Toverdrankenles, de hut van Hagrid en ook de leerlingenkamer van Griffoendor en jongensslaapzaal bezoeken.

Kortom: voor de complete ervaring boek je een bezoek aan de Warner Bros. Studios. Aangezien de studio niet in Londen zelf is gevestigd maar op enkele tientallen kilometers buiten de stad, is vervoer noodzakelijk. Gelukkig rijden er van Londen naar Leavesden genoeg bussen en is ook privévervoer mogelijk. Zo rijden er vanuit het centrum een aantal speciale shuttle bussen naar de Warner Bros. Studios. Klik hier voor de prijzen en de beschikbaarheid. Boek je tickets wel ruim op tijd, want er zijn dagelijks slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en het is een populaire attractie. Toegangskaarten voor Zweinstein zijn eenvoudig online te bestellen en iedere cent waard.

Terug naar het overzicht van bezienswaardigheden in Londen.