Londen bij nacht

Wie Londen zegt denkt automatisch aan volgepakte straten, veel verkeer en vooral ongelofelijk veel toeristen. Dat is nu niet het geval. Ondanks het feit dat de Britse regering in eerste instantie het COVID-19 virus nog enigszins leek te onderschatten is daar nu toch verandering in gekomen. Toeristen maken op dit ogenblik dan ook niet of nauwelijks nog deel uit van het Londense straatbeeld, iets wat uiteraard geheel kadert in de richtlijnen die zijn uitgevaardigd door de overheid in Engeland. Ben jij ook benieuwd op welke manier het Coronavirus een impact heeft op de samenleving in Londen en wil je ook graag achterhalen wanneer een weekend Londen boeken weer tot de mogelijkheden behoort? Lees dan snel verder!

De impact op het openbaar vervoer in Londen

Er is in heel Engeland en dus ook in Londen aan de inwoners gevraagd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Bovendien heeft de regering verzocht om niet-essentiële verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. Dit gezegd hebbende is het zo dat het grootste deel van het openbaar vervoer in de stad wel nog gewoon rijdt. Er geldt hier wel een kleine uitzondering op. Met ingang van 20 maart werd namelijk besloten om zo’n 40 (kleinere en minder belangrijke) metrostations te sluiten. Het gaat hierbij om metrostations verspreid over de hele stad.

Wat met winkels en horecazaken?

Tijdens een stedentrip Londen staat heerlijk winkelen hoog op het verlanglijstje van velen. Ook daar kan in de huidige situatie geen sprake meer van zijn. Heel wat grote en kleine winkels hebben er namelijk voor gekozen om de deuren te sluiten. Dit geldt ook voor horecazaken. Met name restaurants en cafés zijn allemaal gesloten. Dit is ook het geval voor andere plaatsen waar normaal gesproken veel mensen op een kleine ruimte bij elkaar komen. Denk hierbij niet alleen aan concertzalen, maar ook aan theaters en bioscopen.

Londense musea bieden virtuele tour aan

Veel toeristen willen tijdens een stedentrip naar Londen een museum bezoeken. Londen staat er dan ook om bekend over enkele van ’s werelds meest waardevolle musea te beschikken. Het British Museum is daar natuurlijk één van! Het British Museum heeft er nu alvast voor gekozen om potentiële bezoekers de mogelijkheid te geven om een virtuele tour te doen door het museum. Steeds meer andere, kleinere musea willen in de richting van een dergelijke oplossing kijken…

Wanneer weer een weekendje naar Londen gaan?

De Corona pandemie heeft de wereld nog steeds stevig in haar greep. Dit zorgt er voor dat het op dit ogenblik vrijwel onmogelijk is om aan te geven wanneer een weekendje Londen boeken weer mogelijk is. En als de lockdown wordt opgeheven, zelfs dan moet je er rekening mee houden dat niet alle musea en bezienswaardigheden tegelijkertijd en volledig de deuren zullen openen. Houd daar rekening mee bij het plannen van een weekend weg!

Wanneer je weer voluit kan genieten van een Londen stedentrip, dat is moeilijk te voorspellen. Veel zal afhangen van hoe snel de Britten en Londenaren het Coronavirus op de knieën krijgen en wanneer de bestaande hygiënemaatregelen worden versoepeld of geschrapt.

Get Your Guide Londen: Gesloten en heropende attracties

Bij Get Your Guide kan je normaal gesproken tickets voor tours, attracties en bezienswaardigheden in Londen online boeken. Erg handig! Maar welke attracties en bezienswaardigheden in Londen zijn op dit moment nog gesloten en welke geopend? Om daar achter te komen raadpleeg je via deze link de laatste reisupdates op GetYourGuide.nl.