Bij een overnachting in Londen denk je al snel aan een goed hotel, maar wist je dat de stad ook tientallen Bed & Breakfast mogelijkheden biedt? Deze zijn vaak een stuk goedkoper, kleinschaliger met persoonlijke service en het betreft vaak unieke locaties. Bovendien ben je de rest van de dag bezig met het verkennen van de stad of het bezoeken van alle mooie bezienswaardigheden. Denk daarom goed na of je liever een hotel neemt of voor een Bed & Breakfast kiest.

Tips goedkoop hotel Londen

In Londen kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Naast hotels die van alle gemakken zijn voorzien, kan je ook voor de basis kiezen. Je bent immers het grootste dagdeel op pad, dus betalen voor faciliteiten die je toch niet gebruikt is dan zonde. De gemiddelde kamerprijs ligt tussen de €120 en €170 per pag. In plaats daarvan kan je ook kiezen voor een last minute hotel in Londen. Deze aanbiedingen zijn vaak tientallen euro’s goedkoper en minstens net zo goed beoordeeld.

Lees ook: 10 tips van deskundigen voor een goedkoop hotel

Beste hotels in Londen

De Engelse hoofdstad is niet alleen populair onder toeristen die de cultuur willen snuiven, maar ook onder shoppers. Een weekendje Londen is immers zo geboekt en is vooral rond Kerstmis enorm in trek voor kerstinkopen. De beste hotels bevinden zich dan ook rondom of in het centrum van de stad. Uiteraard betaal je in dat geval niet alleen voor het hotel, maar ook voor de locatie. Bepaal daarom goed of je in de buurt van het centrum wilt overnachten of dat je liever in een buitenwijk verblijft. Dit kan namelijk per persoon enkele tientallen euro’s schelen.

Top 5 populairste hotels

  1. The Lanesborough
  2. Chic Residency Apartments at Marble Arch
  3. London Bridge – Tooley St
  4. Basil Street Apartments
  5. Dani Hampstead Studio

Bed & Breakfast Londen

De laatste jaren wint de Bed en Breakfast aan populariteit. Niet alleen vanwege het grote prijsverschil met sommige hotels, maar ook vanwege het aanbod. Er zijn steeds meer B&B’s te vinden in Londen. Dit betekent dat de prijs van een overnachting met ontbijt daalt en dat eigenaren de gast net iets meer willen bieden. Een overnachting bij een Bed & Breakfast is hierdoor een stuk persoonlijker en komt steeds meer in de buurt van een hotelovernachting. Ook wanneer je voor een Bed & Breakfast kiest kan je in het centrum van de stad terecht, aan de andere kant kan je ook kiezen voor eenzelfde accommodatie en besparen op de overnachting.

De gemiddelde kamerprijs ligt op zo’n €75 per nacht. Wanneer je een kamer boekt via Hotels.com ben je altijd voorzien van de laagste prijs. Zij hanteren namelijk hun prijsgarantie. Zie je dezelfde kamer in de dezelfde periode voor een lagere prijs, dan ontvang je het prijsverschil retour.