Met de trein reizen naar Engeland neemt een hoge vlucht. Nederlanders laten vaker het vliegtuig staan en nemen de Thalys-trein voor bijvoorbeeld een stedentrip naar Londen. Nu nog met een overstap in Brussel-Zuid maar dat is straks verleden tijd! Daarover straks meer… 

Stedentrip naar Londen met de trein: alleen maar voordelen

De trein is in ieder geval een goedkoop, duurzaam en comfortabel alternatief en goedkope treinkaartjes kan je boeken bij NS International. Op luchthavens moet je altijd ruim voor vertrek aanwezig zijn voor het inchecken. Voor de Thalys richting Londen gelden er echter geen adviestijden. Inchecken voor deze trein is niet nodig. Dat doe je pas in Brussel als je overstapt op de Eurostar. De bagage neem je mee de trein in en deze hoef je dus niet apart in te checken.

Inchecken Eurostar Londen bagage

Bagage kan direct mee de trein in – Deze hoef je dus niet in te checken zoals op het vliegveld.

Directe treinritten tussen Amsterdam – Londen: in 2019 is het zover!

Een dagje, weekend of midweek London is en blijft populair voor veel Nederlanders. Nu reis je nog met de Thalys vanaf Amsterdam eerst naar Brussel en stap je daar over op de Eurostar-trein. De huidige treinverbinding gaat eind 2019 echter compleet op de schop. Een jaar eerder dan verwacht! Zo kan je straks rechtstreeks van Amsterdam de Eurostar naar Londen nemen. De reistijd wordt daarmee met een uur verkort. In de Tweede Kamer gaan er stemmen op om de nieuwe dienstregeling nóg sneller in te laten gaan. Volgens Mark Harbers van Justitie & Veiligheid wordt het echter een race tegen de klok en is dat onwaarschijnlijk, omdat….

Brexit: Definitief verdrag Nederland / Groot-Brittannië nodig

Nederland moet eerst een nieuw verdrag met de Britten overeenkomen (tevens een bilateraal verdrag). Naast een snellere treinverbinding met Londen wil Stientje van Veldhoven van Infrastructuur ook de mogelijkheden voor een betere treinverbinding tussen Amsterdam – Berlijn onderzoeken.

Rechtstreekse verbinding vanuit Britse stations naar Amsterdam

Waarom is een rechtstreekse verbinding tussen de Engelse hoofdstad en Amsterdam wel mogelijk? Nederlandse stations zijn nog niet geschikt gemaakt voor paspoortcontroles (en veiligheidscontroles). Op Britse treinstations is dat echter goed geregeld. Daarom rijdt de Eurostar trein van Londen naar Amsterdam rechtstreeks.

Thalys trein

Op Amsterdam Centraal stap je natuurlijk niet in deze NS trein maar in een luxe Thalys-trein richting Brussel-Zuid.

Conclusie: Minder tijd kwijt aan reizen

In totaal kost een citytrip per trein naar deze populaire hoofdstad minder tijd dan wanneer je de bus of het vliegtuig zou nemen. Maar eind 2019 is het voor Nederlandse treinreizigers pas echt feest. Dan komt de rechtstreekse treinverbinding er en bespaar je 2 uur op een retourtje Londen!

Hier vind je alle beschikbare treintickets van NS International naar Londen. 

Wetenswaardigheden:

  • Volgens Eurostar pendelen jaarlijks vier miljoen (!) mensen tussen deze hoofdstad en Nederland;
  • Een treinkaartje moet straks nog maar 40 euro gaan kosten;
  • Eurostar-treinen maken eind 2019 ook meer ritten;
  • In de jaren die volgen wordt dit aantal verdubbeld;
  • Een enkele rit Amsterdam Centraal / Londen duurt straks 3 uur en 45 minuten.