Een auto huren is zowel privé als zakelijk een zeer interessante optie. Enige vraag die je jezelf dient te stellen is: kies ik voor een taxi of voor het gemak en comfort van een eigen huurauto in Londen? Laten we de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten.

Een auto huren in Londen

Het huren van een auto kan op locatie, maar ook gemakkelijk vooraf. Op diverse centrale punten in geheel Londen is het mogelijk om een auto te huren. Vervoer is, ook last-minute, binnen enkele momenten geregeld. Uiteraard zijn er wel enkele punten waar je op moet letten tijdens het huren van een auto. Buiten het model en het soort auto, dien je namelijk ook rekening te houden met de algemene huurvoorwaarden van de verhuurder.

Bijna alle autoverhuurders bieden gratis 24/7 pechhulp in Europa aan, inleveren op elke gewenste stadsvestiging en een verzekering. Lees wel altijd de voorwaarden door, voordat je deze ondertekent. Bij het huren van een privé auto dien je ook een waarborgsom te betalen. De hoogte hiervan is geheel afhankelijk van het soort auto dat gehuurd wordt. Huur je als particulier, dan dien je deze direct te betalen per pin of contant. Let op: voor vervoerders onder de 21 jaar geldt een hogere waarborgsom.

Met de auto naar Londen

Heb je een eigen auto, dan kan je er ook voor kiezen om deze per trein naar Londen te laten vervoeren. Hiervoor heb je twee mogelijkheden: De auto over het water laten vervoeren of de auto in de trein mee te nemen.

Auto op de boot

In beide gevallen reis je samen met je eigen vervoer naar Engeland. In het geval van de boot naar Londen rijd je de auto zelf op de ferry en kan je zelf rustig genieten van de overtocht. Je privé vervoer staat dan tussen andere bussen, auto’s en vrachtwagens in het laadruim. Eenmaal aan de overkant rijd je de auto van de boot en vervolg je je reis. Lees hier meer over de reis en tarieven.

Auto op de trein

Met de auto naar Londen kan ook door middel van de trein. De Eurostar rijdt meermaals per dag naar Folkestone in Engeland. De Eurotunnel is aangelegd tussen Calais (Frankrijk) en Folkestone (Engeland). De tunnel is kilometers lang, maar is binnen 35 minuten afgelegd. De comfortabele trein is namelijk razendsnel waardoor het inchecken vaak langer duurt dan de reis zelf. Vanaf het aankomststation is het nog een kleine 1,5 uur rijden naar Londen. Vergeet niet links te rijden! Benieuwd hoe het boarden van een trein in zijn werk gaat? Bekijk dan de onderstaande indrukwekkende video.

Autohuur London

Neem je liever het vliegtuig naar Londen om vervolgens op locatie zelf een auto te huren, dan kan dat uiteraard ook. Londen is immers een wereldstad en een stuk fijner te bezoeken met een eigen huurauto. Het autoverhuur is, ten opzichte van andere wereldsteden, scherp geprijsd. Dit maakt het mogelijk om de vele bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace, Londen Tower, Big Ben en London Eye te bezoeken. Bovendien is het Engelse weer net zo onbetrouwbaar als in ons eigen kikkerlandje. Reis je buiten de zomerperiode, dan is het huren van een auto geen overbodige luxe.