PO logo klein
PO logo klein
PO logo klein

Calais naar Dover

Rotterdam naar Hull

Zeebrugge naar Hull

Met de ferry naar Engeland varen is een unieke en bijzondere manier om de reis naar Londen te maken. Er zijn meerdere locaties in Nederland, België en Frankrijk om deze overtocht te maken. De meeste bekende vertreklocaties zijn Hoek van Holland en het Franse Calais. Maar er zijn nog een aantal andere locaties vanwaar het vertrekken per boot voordeliger en minstens net zo bijzonder is.

 

Boot naar Engeland

De overtocht maken per boot is een beleving op zich. Aan boord van de meeste ferry’s is het namelijk mogelijk om te ontspannen in uw eigen hut. Daarnaast is het ook mogelijk om de boot zelf te ontdekken. Aan boord is het namelijk mogelijk om even te winkelen, een hapje te eten of kijken naar diverse entertainers. In dat opzicht is de overtocht per boot uniek en een hele beleving op zich.

Nederland telt drie mogelijke vertrekhavens: Rotterdam, Hoek van Holland en IJmuiden. Voor Nederlanders zijn dit de makkelijkste manieren om de oversteek te maken. Wel verschilt de eindbestemming per vertrekhaven. Zo vaart de boot van Rotterdam naar Hull, maak je vanaf Hoek van Holland de oversteek naar Harwich en vaart de boot vanaf IJmuiden naar Newcastle. Vanuit iedere bestemming is het vervolgens mogelijk om de trein naar Londen te pakken.

Ferry van België naar Engeland

Ook vanuit België is het mogelijk om de oversteek naar Engeland te maken. Onze Zuiderburen bieden de overtocht aan vanaf Zeebrugge naar Hull. Ook hier geldt dat je vanuit Hull de trein naar de Engelse hoofdstad kan pakken. De boot van België naar Engeland vertrekt om de dag en is ook goed te combineren met een bezoekje aan York of Manchester. Bovendien is het mogelijk om met de auto mee te nemen op de boot. Op deze manier ben je in Engeland niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kan je gemakkelijk meerdere bestemmingen aandoen

Boot Calais naar Dover

De meest bekende tocht is ongetwijfeld die van Calais naar Dover. Niet alleen is dit een historische overtocht, maar ook de kortst denkbare. De tocht is slechts 33 kilometer en duurt een kleine anderhalf uur. Aan boord van de boot is het mogelijk om een drankje te doen of te genieten van de korte, maar bijzondere overtocht naar Engeland. Daarnaast is het ook mogelijk om uw eigen auto mee te nemen naar Engeland. Op die manier bent u in ieder geval voorzien van een passend vervoersmiddel.

Naast de boot van Calais naar Dover is het ook mogelijk om vanaf Duinkerken naar Dover te varen. Ook deze vertrekhaven heeft een bekende geschiedenis, hierdoor is ook dit een bijzondere tocht om te maken. De reistijd vanaf Duinkerken duurt een kleine twee uur en maakt gebruik van DFDS Seaways, een betrouwbare Engelse veerdienst.

Voordelen van een boottocht

Reizen met de boot is niet alleen een unieke ervaring, maar het brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Zo kan je allereerst vaak een eigen auto meenemen. Op deze manier bent u direct voorzien van vervoer in Engeland. Daarnaast is deze manier van reizen redelijk goedkoop: Voor circa 90 euro per persoon heeft u een retourtje Londen te pakken.

Wanneer u ervoor kiest om ’s nachts de boot naar Engeland te nemen, dan kunt u tijdens de overtocht slapen en komt u fris en fruitig aan in de Engelse havenstad. Een ander pluspunt is dat veerdiensten steeds meer aanbieden dan enkel de overtocht. Zo kunt u bij een aantal veerdiensten ook gebruikmaken van alle luxe faciliteiten, zoals zwembad, bubbelbad of catering. Op deze manier begint uw stedentrip naar Londen al bij de heenreis.