Flixbus Logo

Losse bustickets vanaf €23,-

Kras logo breed

Touringcar inclusief hotel

Heb je plannen om met de bus naar Londen te reizen? Of wil je in Londen vanuit de iconische rode stadsbussen meer van de binnenstad zien? Jaarlijks gaan duizenden Nederlanders per bus van Amsterdam of Rotterdam naar Londen. De reden hiervoor is simpel: het betreft een relatief goedkope busreis en doet op het gebied van comfort niet onder voor de trein of het vliegtuig.

Bus naar Londen

Waar busreizen vroeger over het algemeen te wensen overlieten op het gebied van comfort, is dat vandaag de dag heel anders. Stoelen zijn een stuk ruimer, zitten beter en bieden ook meer (rug)ondersteuningen. Verder zijn grote bussen tegenwoordig van alle gemakken voorzien. Zo zit Airco tegenwoordig in vrijwel iedere touringcar ingebouwd, zijn er stopcontacten en USB-poorten beschikbaar en zijn er veel busmaatschappijen die ook WiFi gratis beschikbaar stellen.

Busreis naar Londen

Goedkope busreis Amsterdam – Londen

De voornaamste reden om met de bus te reizen is toch wel de prijs. Vrijwel iedere dag rijdt vertrekken er bussen naar de Engelse hoofdstad. Hierdoor zijn er meerdere mogelijkheden om goedkoop vanuit Amsterdam met de bus naar Londen te reizen. Kies je voor de Ouibus dan kan je opstappen in Amsterdam Sloterdijk en maak je rechtstreeks de oversteek. Bovendien zijn de bussen van Ouibus voorzien van alle eerder genoemde pluspunten.

Ook FlixBus verzorgt busreizen naar Londen, maar deze duren vaak langer en heeft in Nederland meerdere opstappunten. De bus vertrekt vanuit Amsterdam en laat in Rotterdam opnieuw passagiers opstappen. Hierna wordt de reis pas vervolgd om via Antwerpen, Brussel of Parijs naar Engeland te rijden. Over het algemeen duurt de busreis zo’n 10 uur. Er is dan wel de mogelijkheid om ’s nachts te vertrekken, zodat je kan slapen tijdens de heenreis.

Mocht je opkijken tegen de lange busreis, dan kan de trein naar Londen een alternatief zijn. Via het spoor bent u in ongeveer vier uur aan de overkant én is nog comfortabeler dan de bus. In de trein kan je gemakkelijk even de benen strekken, een drankje doen aan de bar en gebruikmaken van de WiFi of catering aan boord. Dit alternatief scheelt aanzienlijk in reistijd, maar is dan wel iets duurder dan een busticket.

Goedkope busreis Rotterdam – Londen

Vanzelfsprekend zijn er ook bussen die goedkoop vanuit Rotterdam naar Londen rijden. De bus vertrekt vanaf Rotterdam Centraal Station en rijdt vervolgens naar Brussel of Antwerpen. Het betreft dus geen rechtstreekse reis. In België dient u de overstap te maken op een andere bus die u naar Londen vervoert. De complete reis wordt verzorgd door FlixBus en duurt minimaal 11 uur. De exacte reistijd is afhankelijk van de overstaptijd.

Opstappen is dus mogelijk vanaf Rotterdam Centraal, maar is ook één keer per dag mogelijk vanaf station Lombardijen en Rotterdam Zuidplein. Vertrekken is mogelijk rond 00:30, 07:30 en 15:00 uur. De laatst genoemde optie betekent wel dat u pas middernacht in Londen bent. Deze rit komt dan wel langs de andere stations in Rotterdam.

Wie geen moeite heeft met een lange busreis is een stuk voordeliger uit. De busreis duurt weliswaar ruim 11 uur, maar is stukken goedkoper dan een trein- of vliegticket naar Londen. Het verschil kan soms oplopen tot wel honderden euro’s. Aan de andere kant doe je er met de trein en het vliegtuig respectievelijk 3 tot 4 uur over.

Busreis in Londen

Het is ook mogelijk om nu alvast een busreis in Londen te boeken. Op deze manier reist u in de iconische rode dubbeldekker door de stad. U komt op deze manier langs de Big Ben, rijdt over de Londen Bridge en langs het Britse museum. Een groot voordeel hiervan is dat u niet alles te voet of metro hoeft af te leggen én dat u kunt uitstappen wanneer u maar wilt. Tijdens de wat warmere dagen is het zelfs mogelijk om een dubbeldekker te pakken met open dak.

’s middags en aan het begin van de avond is het mogelijk om per bus of metro naar de uitgaansgebieden te gaan. Oxford Street, Regent Street, Covent Garden en Leicester Square kunt u prima winkelen of uitgaan. Ook de iconische rode bussen komen hier langs.

Stedentrip Londen per bus

Naast het boeken van een busreis naar Londen is het ook mogelijk om een complete stedentrip te boeken. De reisduur bepaalt u in dat geval helemaal zelf. Hierbij heeft u keuze uit 3, 4 of 5 dagen genieten van deze wereldstad. Naast de busreis wordt ook het verblijf, ontbijt en de busreis in Londen voor u geregeld. Stap in bij uw woonplaats en stap voor uw hotel in Londen uit de bus.