Adembenemend uitzicht vanuit The Shard:

The Shard Londen
Booking logo klein
Officiële website
Bekijk beschikbaarheid

The Shard is een wolkenkrabber in het centrum van Londen. Het gebouw fungeert als hotel, restaurant, bar en kantoorpand. Dankzij zijn multifunctionele inrichting is het een belangrijk pand binnen de Engelse hoofdstad. Door toeristen wordt het gebouw vooral gebruikt omwille van het prachtige uitzicht over Londen. The Shard is ruim 309,6 meter hoog en is daarmee het hoogste gebouw van West-Europa. Het hoogste punt biedt tevens een 360-graden uitzicht over de gehele stad.

Uitzicht over Londen

Het 95 verdiepingen tellende gebouw wordt voor een klein gedeelte bezet door een toprestaurant, vijfsterrenhotel en huisvest ook een aantal grote ondernemingen. Het kunstwerk, zoals het door veel Londenaren wordt gezien, bestaat uit circa 11.000 glazenpanelen die aan het gebouw zijn bevestigd. De constructie in combinatie met de panelen heeft ervoor gezorgd dat het de bijnaam The Shard  (De scherf) heeft gekregen.

Restaurant in The Shard

Vanaf de 31ste verdieping tot en met de 33ste verdiepingen bevinden zich een aantal restaurants en bars. Geniet van een heerlijke cocktail of drink samen met je gezelschap een borrel. Het is ook mogelijk om hier als toerist te dineren, echter betaal je dan ook dikwijls voor het uitzicht en de award-winning gerechten.

  • 31ste verdieping: Aqua Shard;
  • 32ste verdieping: Oblix;
  • 33ste verdieping: Hutong.

Hotel Shangri-La in Londen

Het vijfsterrenhotel Shangri-La bevat 200 kamers met adembenemend uitzicht en topservice. Het hotel bevindt zich boven de restaurants en bars op de 34-52 verdieping. Een nacht in dit hotel is niet goedkoop, maar wel een memorabele en mooie verassing voor je partner. Geniet ’s avonds van de ondergaande zon, pak er een heerlijke cocktail bij of duik samen het zwembad of de jacuzzi in. Dit Shangri-La hotel kost gemiddeld €460,- per nacht en is zelfs tegen deze kamerprijs vaak volgeboekt.

Appartementen in ‘de scherf’

De laatste verdiepingen van dit bijzondere gebouw zijn voor de bewoners. Verdieping 53 t/m 65 zijn de hoogste woonadressen van Londen. Het goedkoopste appartement van The Shard kost een kleine dertigmiljoen euro. Het gebouw kent in totaal tien appartementen verspreid over twaalf verdiepingen. De ontwikkelaar en architect van het bouwwerk hadden verwacht alle tien de appartementen gemakkelijk te kunnen verkopen aan de allerrijkste, echter bleek dit een vergissing. Tot ieders verbazing stonden alle kamers tot vijf jaar na de bouw nog leeg. De reden: veel potentiële kopers gaven aan liever niet ten Zuiden van de rivier de Theems te wonen.

Tip: bestel de London Pass en ontvang gratis The Shard extra’s.