St. Pauls Cathedral is een in het oog springende kathedraal en daarmee een prachtige bezienswaardigheid. De rijke geschiedenis van deze prachtige constructie gaat terug naar het jaar 604. De zeer rijke geschiedenis omvat verwoestingen, reconstructies, heropbouw en plunderingen. Wanneer je tijdens je stedentrip naar Londen voet zet in deze kathedraal, dan ben je direct ondersteboven.

Het prachtige gebouw ademt karakter; oude en antieke uitstraling. Dit is een van de eerste details die je direct zullen opvallen bij het betreden van het St. Pauls Cathedral. Het gebouw is namelijk gebouwd in de 17de eeuw in de stijl van de Engelse Barok. De kathedraal is vanaf geruime afstand al te zien, gezien de koepel zich op ruim 108 meter hoogte bevindt. Helaas is dit de wel minder geworden door de toenemende mate van grote wolkenkrabbers en overige gebouwen, zoals The Shard.

560 bijzondere traptreden naar de top

Tussen de begane grond en de top van koepel zitten 560 traptreden. Gedurende deze beklimming zal je langs drie verschillende galerijen komen. De eerste van de drie is de Whispering Gallery, deze bevindt zich middenin de koepel en kenmerkt zich door zijn goede akoestiek. Zelfs wanneer het compleet stil is en er enkel wordt gefluisterd, kan je nog alle gesprekken volgen. De tweede galerij is de Stone Gallery, welke wordt opgevolgd door de Golden Gallery. Bij de laatstgenoemde wordt je tevens beloond met een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Wanneer je van monumenten en de Engelse geschiedenis houdt, dan mag de St. Pauls Cathedral absoluut niet ontbreken tijdens je stedentrip naar Londen. Net als The British Museum en Buckingham Palace is dit een uniek monument. De kathedraal kenmerkt zich door zijn unieke Barokke interieur, de mozaïeken plafonds, glas in lood ramen én de tombe van John Donne.

Locatie St. Pauls Cathedral

Wil je tijdens je stedentrip een bezoekje brengen aan dit bijzondere gebouw? Het monument is gemakkelijk te vinden met de metro en is gevestigd aan de Ludgate Hill EC4. Ben je nog bezig met het samenstellen, plannen of boeken van je stedentrip? Bekijk dan de goedkoopste vliegtickets of boek een compleet verzorgde stedentrip naar Londen.

Wil je niet ter plekke in de rij hoeven staan voor een toegangskaartje? Bestel dan direct online en met korting je kaartje voor de kathedraal.

Van plan om meerdere attracties, bezienswaardigheden en activiteiten aan te doen? Dan ben je goedkoper uit met de Londen Citypass.