Sea Life Londen is hét zeeaquarium van de Engelse hoofdstad. Het park is gelegen aan de Theems tussen de Londen Eye en de Westminister Bridge. Het aquarium opende in 1997 haar deuren onder de naam London Aquarium, pas in 2008 werd de naam veranderd. Dit gebeurde naar aanleiding van een overname door Merlin Entertainment. Sea Life heeft inmiddels vestigingen over de hele wereld, waaronder ook ons eigen Scheveningen.

Over Sea Life Londen

Ieder jaar verwelkomt de Londen Sea Life ruim 1 miljoen bezoekers. Niet heel verwonderlijk als je bekijkt wat het aquarium allemaal te bieden heeft. Zo werden er in 2005 drie mechanische vissen tentoongesteld. Deze waren ontwikkeld door de Universiteit van Essex. Ze waren zo ontworpen dat ze als echte vissen door het aquarium heen zwommen en alle andere vissen zouden ontwijken. De ontwikkelaars probeerden hiermee een echte vis te simuleren.

In 2008 werd aangekondigd dat het aquarium was overgenomen door een particuliere partij en dat er 5 miljoen pond geïnvesteerd zou worden in het bedrijf. Een jaar later werden de deuren van het aquarium heropend en was het uitgebreid met diverse onderwatertunnels. Vervolgens werden er in 2011 tien penguins toegevoegd aan Sea Life, die er vandaag de dag nog rond lopen.

Educatie hoog in het vaandel

Naast speciaal ontworpen onderwatertunnels voor het publiek kent het ook twee klaslokalen. Jaarlijks worden hier 40.000 leerlingen en studenten verwelkomt. Wanneer het aquarium niet wordt gebruikt, dan is het gehele complex toegankelijk voor betalend publiek. Naast onderwatermuseum fungeert het ook als conservatorium. Diverse dieren hebben hier een eigen broedprogramma, waaronder de Cubaanse krokodillen, Zeepaardjes, en speciale kwallen. Hiervoor werkt het samen met een aantal organisatie die zich inzetten voor het welzijn van dieren, waaronder het WDC, Save our Seas en Shark Trust.

Prijzen en openingstijden

Sea Life Londen is dagelijks geopend van 10:00 -- 19:00 uur. Om 18:00 uur worden echter de laatste bezoekers toegelaten. Tijdens de zomervakantie en op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Kijk daarom voor bezoek altijd even op de website voor de meest actuele openingstijden. Bekijk hieronder tickets en prijzen:

  • Volwassenen €24,00*
  • Kinderen (3-15 jaar) €19,50*
  • Kinderen (0-3 jaar) GRATIS

Bestellen

*De bovenstaande ticketprijzen zijn inclusief skip-the-line, dus je hoeft niet in de wachtrij te staan en kan direct naar binnen!

 

Terug naar: bezienswaardigheden