Piccadilly Circus is een van de bekendste pleinen in Londen. Samen met Trafalgar Square en Leicester Square is het tevens een belangrijk ontmoetingspunt en toeristische attractie. Met name ’s avonds is het is Piccadilly Circus een mooi aanzicht met felle reclameborden.

Piccadilly Circus Londen

Het voormalige cirkelvormige plein is bijna 200 jaar oud en vormt een verbinding tussen Piccadilly en Regent Street. Door de aanleg van Shaftesbury Avenue in 1886 heeft het zijn cirkelvorm verloren. De naam heeft het plein te danken aan Robert Baker die in de 17e eeuw naam maakte met het maken van kleren met speciale boorden, genaamd Piccadills.

Piccadilly Circus is uiteraard bekend vanwege de grote lichtreclames die op de gebouwen zijn geplaatst. Hoewel deze reclames voorhen over het gehele plein zichtbaar waren, zijn deze nu uitsluitend nog te zien op de noordwestkant van het plein. Daarnaast is het verkeersknooppunt bekend omdat er een grote fontein staat van de Griekse god Anteros.

Metrostation Piccadilly Circus

Onder het plein bevindt zich het gelijknamige metrostation van het metronetwerk. Aan iedere zijde van het plein bevindt zich een ingang van de metro. Door treinen wordt het station aangedaan op de Piccadilly Line en Bakerloo Line. Bezoek deze toeristische trekpleister ’s avonds en geniet van een prachtig lichtgevend plein en van de tot laat geopende winkels.

Terug naar het overzicht van bezienswaardigheden