Madame Tussauds, het bekende museum vol met wassenbeelden van bekende persoonlijkheden. Wees gerust: Het museum in hartje Londen is niet dezelfde als in Amsterdam. De Londense variant staat namelijk vol met beelden van (inter)nationale sterren en is groter dan die van New York, Berlijn en Amsterdam. 

Madame Tussauds Londen

Het museum in Londen staat dus vol met wassenbeelden die niet in Nederland te vinden zijn. Zo is de gehele Britse Royal Family er te vinden. Binnenkort zal ook de nieuwste aanwinst aan de collectie worden toegevoegd: Meghan Markle. Ook het aantal acteurs dat een eigen wassenbeeld heeft gekregen neemt met de jaren toe, onder andere Nicolas Cage, Orlando Bloom, Johnny Dep en Keira Knightley hebben een eigen beeld. Zangers en zangeressen worden vertegenwoordigd door Christina Aguilera, Madonna en The King of Pop. Ook sporters en politici die iets hebben betekend voor Engeland zijn terug te vinden.

Madame Tussauds is gevestigd aan de Marylebone Road. Dit is een lange straat waar meerdere musea te vinden zijn. Zo is ook het British Museum aan dezelfde staat te vinden. Ideaal als je graag musea bezoekt. Wanneer je de Londen Pass bestelt, dan heb je direct toegang tot beide musea.

Beide zijn goed bereikbaar middels het metrostelsel van de stad. Via de metro reis je via de Underground net buiten Londen. Bestel van tevoren je entreekaarten voor beide attracties om tijd te besparen tijdens je stedentrip naar Londen.