Londen Eye is het bekende reuzenrad uit de Engelse hoofdstad. Het rad werd in 1998 gebouwd en was destijds het grootste reuzenrad ter wereld. Het reuzenrad van Londen is inmiddels overtroffen door enkele andere steden, zo is sinds 2014 de High Roller in Las Vegas het hoogste reuzenrad.

Het rad staat ten Zuiden van de Theems, in de buur van het Palace of Westminister. Hierdoor is een bezoek aan het reuzenrad uitstekend te combineren met een bezoek aan het Palace of Westminister en een blik op de Big Ben. De Londen Eye wordt ook wel het Millennium Wheel genoemd. Dit komt doordat het rad is gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000.

Uitzicht over Londen

Een ritje in het typerende reuzenrad van Londen is een perfecte manier om over Londen heen te kijken. Omdat het rad met een gemiddelde snelheid van 0,26 m/s draait hoeft het rad niet stilgezet te worden. Hierdoor kunnen passagiers gewoon in- en uitstappen. Het uitzicht is ongeëvenaard en een aanrader als je in de stad bent.

Met het juiste weer kan je bovenin zeven graafschappen, drie luchthavens, dertien voetbalstadions en maar liefst zesendertig bruggen zien. Een alternatief voor dit prachtige uitzicht is er eigenlijk niet, maar het skyline uitzicht van The Shard komt wel dicht in de buurt. De Londen Eye is geen onderdeel van de London Pass, hierdoor dien je hiervoor een los ticket te bestellen. Het uitzicht vanuit The Shard is wel onderdeel van de pas en daarmee gratis te bewonderen.

Openingstijden Londen Eye

  • Maandag: 11:00 – 18:00 uur
  • Dinsdag: 11:00 – 18:00 uur
  • Woensdag: 11:00 – 18:00 uur
  • Donderdag: 11:00 – 18:00 uur
  • Vrijdag: 11:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 – 18:00 uur
  • Zondag: 11:00 – 18:00 uur

Tip: Online boeken van tickets is voordeliger dan in Londen zelf + je mag de wachtrij overslaan!

Meer weten over de London Pass en de prijzen of alvast tickets bestellen voor dit kenmerkende reuzenrad? Bekijk dan de gerelateerde pagina’s.