Vrijwel alle grote steden kent ze wel: Hop on, hop off-bussen. Grote open bussen waar je als toerist heerlijk kan genieten van de stad, de omgeving en alle bezienswaardigheden. In- en uitstappen kan te allen tijde en voorkomt dat je grote afstanden te voet moet overbruggen. Lees hier alles over deze Londen Bus tour en waar je op moet letten.

Londen Bus tour

Ook in Londen kan je gebruikmaken van de hop on, hop off bussen. Je hebt hierbij de keuze uit een 24-uurs of 48-uurs dagkaart. Maak je bijvoorbeeld om 12:00 uur op zaterdag voor het eerst gebruik van je 24-uur ticket, dan is deze tot zondag 12:00 uur geldig. Hiermee kan je zo vaak als je wilt in- en uitstappen. Op deze manier kan je bezienswaardigheden niet alleen vanuit de bus bekijken, maar ook op je gemak te voet. De gehele busrit is voorzien van een audiogids die ook beschikbaar is in het Nederlands!

De Londen Bus tour kent drie verschillende routes. Iedere buslijn rijdt daardoor langs andere bezienswaardigheden. Zo rijdt de bus van Original Londen Sightseeing langs Buckingham Palace, Westminister, Piccadilly Circus, Londen Eye, Tower of Londen en de Theems. Uiteraard zijn er ook andere aanbieders van bustours, maar deze is in onze ogen de beste, het meest toerist vriendelijk en betrouwbaar. Ook voor de prijs hoef je de buskaartjes zeker niet te laten liggen.

Londen Hop on, hop off bus

De goedkoopste bustour is ongetwijfeld die van Original Londen Sightseeing. Deze rijdt het hele jaar door langs alle bezienswaardigheden van de stad. Met drie verschillende routes ben je er zeker van dat je alles ziet wat er te zien valt. Bovendien hoef je met een dagkaart geen metro- of treinkaartjes te kopen. Je stapt op ieder gewenst moment op en af. De bussen zelf zijn comfortabel waarbij je zelf bepaald of je bovenop of in de bus zelf plaatsneemt. De bussen zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien, waaronder WiFi en airconditioning.

Daarnaast ontvang je ook drie heerlijke wandelroutes cadeau, kan je een gratis cruise over de rivier de Theems maken en krijg je bij de 48-uurs ticket een ticket naar Greenwich cadeau. Een prachtige cruise die zeker de moeite waard is en de prijs zeker waard is.

Alternatieve tour

Mocht je gekeken hebben naar de Londen Pass, dan heb je al gezien dat daar ook een hop on, hop off buskaart in zit. Deze is echter geldig op de bussen van Golden Tours en Big Bus. Ook deze vervoerders hebben een route langs diverse attracties en bezienswaardigheden. Vaak gelden dezelfde regels als bij die van Original Londen Sightseeing. Op- en uitstappen kan te allen tijde en in combinatie met de Londen Pass kan je tevens een groot aantal bezienswaardigheden van binnenuit bekijken en de wachtrij overslaan!