Londen is de metropool van Engeland. Met ruim acht miljoen inwoners is de Engelse hoofdstad een echte wereld stad te noemen. De stad wordt dan ook beschouwd als een van de vier alfa-wereldsteden, samen met New York, Tokio en Parijs. Dit zijn de meest bekende steden ter wereld en dus een echte must see. Maar wat zijn nu de bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben? In dit blog behandelen we een aantal van de mooiste en meest unieke bezienswaardigheden voor een 1, 2 of 3-daagse stedentrip naar Londen.

Dagje Londen: wat te doen?

Afhankelijk van het aantal dagen dat je naar Londen gaat is het verstandig een lijstje te maken met bezienswaardigheden en plaatsen die je absoluut gezien wilt hebben na je stedentrip Londen. Wanneer je kiest voor een dagtrip is het bijna onmogelijk om alles te zien van deze wereldstad. Aan de andere kant kan je in een dag wel de mooiste en meest bekende gebouwen aanschouwen.

Wanneer je in hartje Londen bent is een bezoekje aan Buckingham Palace een absolute aanrader. Het paleis is de officiële verblijfsplaats van de Engelse monarch. In de maanden juli en augustus is het mogelijk om Buckingham Palace van binnenuit te bekijken. Bezoek je buiten deze maanden, dan kan je enkel de wisseling van de wacht aanschouwen. Deze eeuwenoude traditie bestaat sinds de zeventiende eeuw en vindt traditiegetrouw om 11 uur ’s ochtends plaats.

Daarnaast is het ook mogelijk om een wandeling te maken over de wereldberoemde Tower Bridge. Deze oude Victoriaanse brug verbindt het centrum van Londen met The South Bank. Bovendien heb je vanaf de brug een prachtig uitzicht over de Theems. Vanaf de brug zie je ook de Londen Eye: Het iconische reuzenrad bevindt zich aan de Theems en is een ware trekpleister onder toeristen. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over Londen.

Londen bezienswaardigheden ’s avonds

Een andere grote trekpleister is zonder twijfel de Big Ben. Een veel gemaakte fout onder toeristen is het aanduiden van de toren als de Big Ben. Dit is onjuist. De toren zelf is de Elizabeth Tower, terwijl de klok de naam Big Ben draagt. Na het horen van enkele klokslagen zal dit gegeven een stuk logischer klinken. Sowieso is het gehele Palace of Westminister complex, waar de Big Ben onderdeel van is, een bezoekje waard. Hierna kan je de stedentrip Londen voorzetten richting Piccadilly Circus. Dit plein is iconisch voor de Londense binnenstad en wordt vaak gebruikt als decor voor grote films. Daarnaast hebben de grote schermen veel weg van Times Square, maar dan natuurlijk iets kleinschaliger. Heb je een 2 of 3-daagse stedentrip naar Londen geboekt, dan heb je ongetwijfeld ook ’s avonds de mogelijkheid om op stap te gaan.

In dat geval kan je ’s avonds langs de Theems wandelen en de bovengenoemde attractie’s en bezienswaardigheden in nachtmodus bekijken. De gehele Elizabeth Tower wordt verplicht net als de Londen Eye die vaak verschillende kleuren aanneemt. Ook Piccadilly Circus ziet er na zonsondergang een stuk indrukwekkender uit.

Sla de wachtrij over met de London Pass

Heb je een dagtrip naar Londen geboekt of heb je geen zin om in lange wachtrijen te staan? Bestel dan in Nederland alvast de London Pass. Hiermee krijg je direct toegang tot ruim zestig bezienswaardigheden en hoe je nooit in een wachtrij te staan. Op deze manier bespaar je niet alleen geld en tijd, maar kan je ook meer zien in minder tijd. Voor een vast bedrag krijg je toegang tot een groot aantal topattracties, ontvang je een voucher voor de iconische rode dubbeldekker bussen en diverse kortingen op shoppen, eten en entertainment binnen Londen.

Stedentrip Londen rond Kerstmis

Ook in de kerstvakantie heeft Londen iets magisch. Veel stedentrips naar deze wereldstad vinden dan ook net voor Kerstmis plaats. De stad is namelijk ideaal om de laatste kerstcadeau in te slaan en ademt rond die tijd ook de kerstsfeer. Alle winkelstraten zijn versierd met kerstverlichting, kerstmarkten zijn her en der verspreid door de stad en het wereldberoemde warenhuis Harrods is tot laat open. Een bezoekje aan dit iconische warenhuis is rond de kerstperiode dan ook niet over te slaan. Maar liefst zeven etages vol met designermerken, high-tech snufjes, typisch Engelse cafés op één plek. Boek snel je goedkope stedentrip Londen in december via de door ons geselecteerde reisbureaus.

Welk hotel in Londen?

Een wereldstad als Londen kent vanzelfsprekend tientallen leuke hotels. Afhankelijk van je wensen en eisen kan je in vrijwel iedere buurt in de stad een hotel vinden. Sommigen vinden het de faciliteiten van het hotel een erg belangrijk, anderen geven de voorkeur aan een mooie locatie. Gelukkig is er voor iedereen wel een passend hotel te vinden. Enkele populaire wijken onder de lokale bevolking zijn Islington, Kensington en Tower Hamlets. De eerste twee zijn wat rustigere wijken, toch zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Hierdoor zijn Islington en Kensington ook geliefd onder toeristen.

Een hotel in Tower Hamlets heeft vaak de voorkeur vanwege de ligging. Vanuit het hotel loop je direct tegen de mooiste bezienswaardigheden van de stad. De Tower Bridge of Londen, de Londen Eye en de Theems zijn als het ware binnen handbereik. Welke wijk of hotel je ook kiest, je zal gegarandeerd genieten van een lang weekend Londen.