Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gewaardeerde bezienswaardigheden en attracties in Londen. Naast de bekende toeristische trekpleisters, zoals de Big Ben, Londen Eye en Westminster Abbey, vind je ook een aantal minder bekende pronkstukken in het onderstaand overzicht.

Daarnaast hebben wij een top 10 gemaakt van bezienswaardigheden en attracties die je absoluut niet mag overslaan. Afhankelijk van de duur van je stedentrip kan je op die manier alle of enkel de mooiste bezienswaardigheden en attracties bezoeken. Wij wensen je alvast veel plezier met je stedentrip naar Londen.

London Eye

Tower Bridge

Tower Bridge Londen

Buckingham Palace

Buckingham Palace bezoeken

Sea Life Londen

Sea Life londen tickets

Tower of London

Tower of London bezoeken

Madame Tussauds

St. Paul Cathedral

St paul cathedral

Shoppen in Londen

Shoppen Londen

British Museum

British Museum entree

Shakespeare's World

Shakespeare world londen

Londen Bus tour

Londen Bus tour tickets

Londen Shard

The Shard London

Bezienswaardigheden

Handig om te weten is dat alle bovengenoemde atracties en musea het gehele jaar door te bezoeken zijn. Naast de bovengenoemde vijftien bezienswaardigheden kan je hier een uitgebreidere lijst vinden. Om meerdere locaties per dag te kunnen bezoeken raden wij aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Londen. Hoe dat werkt en hoe je hier goedkoop gebruikt van maakt lees je hier.

London Citypass

Met de London Citypass krijg je toegang tot veel musea, attracties en bezienswaardigheden. Je betaalt eenmalig een vast bedrag en ontvangt vervolgens toegang tot veel van de bovengenoemde locaties. Bovendien mag je soms zelfs de wachtrij voorbij lopen. De pas is te bestellen voor een periode van 1 tot 6 dagen. Je krijgt vervolgens toegang tot onder andere: Buckingham Palace, Madame Tussaud’s, Westminister Abbey en veel meer!

Prijzen:

  • 1 dag volwassenen: 78,75
  • 1 dag kind: 56
  • 2 dagen volwassenen: 107,25
  • 2 dagen kind: 78,25
  • 3 dagen volwassenen: 126,75
  • 3 dagen kind: 93,75
  • 6 dagen volwassenen: 164,25
  • 6 dagen kind: 126,75

Let op: de bovenstaande prijzen zijn op basis van het hoogseizoen (zomer 2018).

De London CityPass kan online en vooraf besteld worden. De prijzen zijn geheel afhankelijk van het seizoen waarin je naar Londen gaat. De pas is tevens te bestelling in combinatie met 1 tot 6 dagen toegang tot al het openbaar vervoer in de Engelse hoofdstad. Uiteraard betaal je hiervoor wel een kleine meerprijs voor.

Tijdens een weekendje Londen alle bezienswaardigheden bewonderen? Wij vergelijken voor jou vliegtickets, treintickets, bustickets en helpen je daarnaast bij het vinden van jou ideale hotel.